Top 10 europskih destinacija prema Trip Advisoru

1. Istanbul, Turska

Istanbul, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja prijestolnica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i otomanskog – grad u kojem se susreću Europa i Azija.

2. Rim, Italija

Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova povijest vjerojatno je najbogatija i najburnija od svih.

3. London, Velika Britanija

London je jedno od vodećih svjetskih mjesta koje posjetiteljima nudi na stotine znamenitosti – Buckinghamska palača, London Eye, Tower Bridge, Westminsterska palača, Piccadilly Circus…

4. Prag, Češka Republika

Prag je grad s bogatom prošlošću i brojnim povijesnim i kulturnim znamenitostima koji će vas očarati svojom ljepotom.

5. Pariz, Francuska

Grad svjetla, mode, kulture, romantike, provoda i odlične kuhinje nije samo francuska, nego i istinska kozmopolitska prijestolnica! Već desetljećima očarava posjetitelje svojim znamenitostima, ali ni dalje ne gubi na popularnosti te ga milijuni turista svake godine čine jednim od najposjećenijih svjetskih odredišta.

6. Berlin, Njemačka

Ako neki europski grad ima zanimljivu priču, onda je to Berlin. Prebogata povijest, prepuna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakoga ugla. No, Berlin je mnogo više od povijesnih ostataka, to je grad gdje su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tijekom prošloga stoljeća, a njihovo ‘igralište’ iz ruševina se pretvorilo u grad vrhunske moderne arhitekture koja je nevjerojatno dobro stopljena s tradicijom.

7. Firenca, Italija

Firenca, renesansni dragulj u srcu Italije. Najpoznatija po svojoj čuvenoj katedrali, Duomo, njenoj kupoli te plemićkoj obitelji Medici. No, malo ljudi zna da je ta ista katedrala među deset najduljih crkava u Europi, da je Firenca još sredinom 14. stoljeća postala prvi grad na svijetu s popločanim ulicama te da je neko vrijeme bila i prijestolnica Kraljevine Italije.

8. Barcelona, Španjolska

Barcelona, drugi najveći grad u Španjolskoj i glavni grad Katalonije, prijestolnica katalonskog modernizma koji predstavljaju slavni arhitekti Gaudí, Domènech i Montaner, danas je važno kulturno središte i glavno turističko odredište u Španjolskoj.

9. Sankt Peterburg, Rusija

Sankt Peterburg, od 1914. do 1924. zvan Petrograd, od 1924. do 1991. Lenjingrad, nalazi se na ušću rijeke Neve u Baltičko more. Grad je bogate kulture i brojnih poznatih građevina, grad u kojem nema nebodera!

10. Budimpešta, Mađarska

Budimpešta, ‘kraljica Dunava’, grad mnogobrojnih termi i bivša prijestolnica Ugarskog kraljevstva. Predivna u svako doba godine, okićena za Božić, rasplesana za Novu Godinu ili rascvjetana u proljeće, mjesto je koje se treba vidjeti.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.