Priručnik za mladenke

…ili čemu treba reći “ne” i ostati cool do dana “V”!

robe-de-mariee-demetrios-1488-9115_1

Ne odabirite namjerno pretijesnu vjenčanicu kako biste se natjerali da do vjenčanja skinete kile. Poučeni iskustvima brojnih mladenki, predviđamo sljedeći scenarij: nakon dva mjeseca preživljavanja na jabukama i jogurtu, jednu ćete večer puknuti od gladi i živaca te potamaniti sve što pronađete u hladnjaku. Stvar će u zadnji čas morati spašavati lokalna krojačica, a vi ćete se na svom vjenčanju osjećati poput hrenovke u ovitku.

Ne osjećajte grižnju savjesti što niste pozvali mamu nove cure vašeg rođaka u šenaestom koljenu.Taj je dan namijenjen vama i vašim bližnjima. Daljnji nek ostanu gdje su i dosad bili.

Ne sramite se sastaviti listu darova. Neka budu cijenovno različliti kako bi se u nju uklopili i vaši imućniji i  manje imućni uzvanici. Osim ako vam je okej da dobijete tri tostera, dva ista sokovnika i jednu sliku koja se ni počemu ne uklapa u vaš stan.

Ne razmišljajte o tome što je vaš zaručnik sinoć radio na svojoj momačkoj večeri. Okej, možda se upravo razbuđuje pored nekog pravog tigra (ili lažnu tigricu), možda u naručju nuna nepoznatu bebu, ali vrlo vjerojatno spava kao beba nakon previše alkohola i tulumarenja.

Ne ljubite se sa striperom. Osim ako ne izgleda kao Matthew McConaughey. U tom slučaju vam opraštamo.

Ne šizite ako vas mladoženja vidi u vjenčanici prije vjenčanja. Mnoge su slavne mladenke svoje haljine skrivale od zaručnika sve do oltara, pa ih je put svejedno odveo do odvjetnika specijaliziranih za razvode.

Cosmopolitan.hrOne thought on “Priručnik za mladenke

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.