Priručnik za mladenke

…ili čemu treba reći “ne” i ostati cool do dana “V”!

robe-de-mariee-demetrios-1488-9115_1

Ne odabirite namjerno pretijesnu vjenčanicu kako biste se natjerali da do vjenčanja skinete kile. Poučeni iskustvima brojnih mladenki, predviđamo sljedeći scenarij: nakon dva mjeseca preživljavanja na jabukama i jogurtu, jednu ćete večer puknuti od gladi i živaca te potamaniti sve što pronađete u hladnjaku. Stvar će u zadnji čas morati spašavati lokalna krojačica, a vi ćete se na svom vjenčanju osjećati poput hrenovke u ovitku.

Ne osjećajte grižnju savjesti što niste pozvali mamu nove cure vašeg rođaka u šenaestom koljenu.Taj je dan namijenjen vama i vašim bližnjima. Daljnji nek ostanu gdje su i dosad bili.

Ne sramite se sastaviti listu darova. Neka budu cijenovno različliti kako bi se u nju uklopili i vaši imućniji i  manje imućni uzvanici. Osim ako vam je okej da dobijete tri tostera, dva ista sokovnika i jednu sliku koja se ni počemu ne uklapa u vaš stan.

Ne razmišljajte o tome što je vaš zaručnik sinoć radio na svojoj momačkoj večeri. Okej, možda se upravo razbuđuje pored nekog pravog tigra (ili lažnu tigricu), možda u naručju nuna nepoznatu bebu, ali vrlo vjerojatno spava kao beba nakon previše alkohola i tulumarenja.

Ne ljubite se sa striperom. Osim ako ne izgleda kao Matthew McConaughey. U tom slučaju vam opraštamo.

Ne šizite ako vas mladoženja vidi u vjenčanici prije vjenčanja. Mnoge su slavne mladenke svoje haljine skrivale od zaručnika sve do oltara, pa ih je put svejedno odveo do odvjetnika specijaliziranih za razvode.

Cosmopolitan.hrOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.