Koliko će sve koštati?

 

Koliko će sve koštati?

Koliko će sve koštati?

Tko želi razmišljati o novcu u takvoj prigodi… Pa ipak, možete li potrošiti više nego što imate? Zato započnite s time – s koliko novca raspolažete i kako ga utrošiti na što bolji način. Načinite barem u gruboj verziji plan izdataka. Ukolko financijska projekcija pokazuje crveno, odlučite čega se ne želite i ne možete odreći i organizirajte vjenčanje po svojoj mjeri. Prije konačne odluke prikupite nekoliko ponuda i usporedite ih. Najskuplje nije uvijek i najbolje i obrnuto.

 
 
 
koliko ce sve kostati

VJENČANICA – Kupnja ili posudba, trgovina ili krojački salon. Bezbroj pitanja bez jednog pravog odgovora. Svaka odluka nosi sa sobom određene prednosti i nedostatke. Odlučite li se za posudbu možda će vam to dati mogućnost da si priuštite nešto raskošnju haljinu s više dodataka i riješiti ćete se brige što s haljinom nakon vjenčanja. Pri posudbi prije nego donesete konačnu odluku provjerite i: tko plaća troškove čišćenja i snosi rizik od oštećenja haljine. Ukoliko želite da vaša vjenčanica bude jedna i jedina, dileme nema, kupite je ili sašijte. Hoćete li do kraja svečanosti ostati u vjenčanici ili ćete romantičnu bjelinu zamijeniti slobodnijm, glamuroznom haljinom? Razmislite o kupnji svečane haljine koja može biti vjenčanica i koju ćete moći nositi u još ponekoj prigodi.

Koliko ce sve kostati

CVIJEĆE I DEKORACIJE – Kakav vjenčani buket želite, što se uklapa u vaš stil, hoće li buketu slijediti drugi aranžmani u istom stilu (cvijeće za kumu, vjenčići za mališane, kitice za uzvanike…), što ćete i u kojoj mjeri dekorirati (crkva , auto, svadbeni salon…), hoćete li koristiti sezonsko ili egzotično cvijeće…neka su od pitanja o kojima uvelike ovisi trošak po ovoj stavci.

 
 
 

POZIVNICE I DAROVI – Klasično ili neobično, tradicionalno ili otkačeno, izbor je vaš. Pripazite da se pozivnice uklapaju u opći stil. Ukoliko nešto od toga napravite sami, možete smanjiti troškove.

Koliko ce sve kostati

GLAZBA – Glazbeni su ukusi vrlo različiti stoga ne pokušavajte pošto poto svima udovoljiti. Slijedite svoj stil i izaberite primjerene izvođače. Ukoliko imate posebne želje, svakako napravite glazbeni podsjetnik i uskladite ga s glazbenicima. Pri odabiru poslušajte preporuke – dobar se glas daleko čuje.

Koliko ce sve kostati

PRSTENJA – Bijelo, žuto ili crveno zlato ili kombinacija od svega pomalo. U svakom slučaju prsten je neizostavni dio ceremonije i simbol vjernosti koji ćete nositi na ruci, zato potražite kvalitetnog zlatara i nemojte štedjeti.

TORTA – Neka bude usklađena s ostalim detaljima. Veličinu prilagodite broju uzvanika. Računajte s kolačima i tortama koje donose gosti.

HONEYMOON – Odaberite prema želji i mogućnostima. Ukoliko imate posebne želje raspitajte se u turističkoj agenciji je li za neko putovanje moguće otvaranje vjenčane liste.
One thought on “Koliko će sve koštati?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.