Cancun – jedna od Vaših idealnih destinacija

 

Cancun Naslovna

Cancun je smješten u Rivieri Maya na početku poluotoka Yucatan. Udaljen je od glavnog grada Mexico City-a oko 2.30h leta. Podijeljen je na tzv “stari” dio, downtown i na “novi” dio, odnosno zonu hotela. U zoni hotela smještaj je dosta skup, prosječna cijena iznosi od 100.oo USD po sobi pa na više. Tamo se nalaze svi poznati hoteli poput : Hiltona, Sheratona, Holiday Inn, Intercontinental, Hyatt, Fiesta Americana, Crowne Plaza itd.. Većina ih je sa 5, a i sa 4 zvijezdice. Niže kategorije u samoj zoni hotela nema. Svi su smješteni ili na samoj plaži ili u samoj blizini.

Cancun hoteli

Cancun se još naziva i meksičkim Miamijem zbog svojih prekrasnih i brojnih bijelih plaža i kristalnog plavog mora koji pružaju ambijent Kariba. Ova je zona poznata i po mnogobrojnim Cenotama, prirodnim podzemnim bazenima punim stalaktita, koji su idealna destinacija za ljubitelje ronjenja i ljepota morskih dubina. U starom dijelu cancuna također postoji dosta hotela, čiji je smještaj povoljniji, od 20.00 USD pa na više po osobi. Ima puno malenih, novoizgrađenih hotela čistih i urednih s uslugom na nivou. Najbolji primjer je hotel ” Los Girasolles”. Taj tzv “downtown” udaljen je od zone hotela cca 10 min autobusom, a cijena karte za autobus iznosi 1.00 USD.

cancun plaza nova

Što se tiče hrane, u starom dijelu ima puno originalnih meksičkih restorana, u kojima možete uživati u glazbi uživo – mariachi. jedan od poznatijih je Pericos. Cijene variraju od restorana do restorana. Hrana u trgovinama poput našeg Konzuma povoljnija je od cijena u BiH.  Ponuda hrane je raznovrsna i ukusna, što se ne može reći i za kavu. Kava je tamo groznog okusa, slaba, rijetka i bljutava. Voda se ne smije piti. Cijena pola litre obične vode iznosi 3.00 USD, dok se coca cola prodaje po cijeni u pola manjoj.

cancun hoteli novi

Navečer se može izaći na mnogobrojna mjesta. Najpoznatija je diskoteka Coco Bongo,gdje se održavaju razni koncerti i jazz festivali. Cijene u kafićima i barovima su dosta visoke, nema koktela ili piva ispod 1o.oo USD.

Izdvajamo za posjetiti : Chitzen Itza poznato arheološko nalazište kulture Maya, Conzumel, Tulum, Xcaret, Merida, Playa del Carmen.

1920px-Chichen_Itza_3
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.